Voor wie is BRAM?

BRAM is een beroepsvereniging voor alle betaalde rondleiders, museumacteurs en museumgidsen. Zzp’er, in loondienst of via een uitzendconstructie werkzaam? Dat maakt niet uit! BRAM maakt zich hard voor iedereen in onze beroepsgroep, wij houden alle ontwikkelingen scherp in de gaten, en zien er op toe dat onze leden op een eerlijke manier worden ingezet en betaald.

Fair Pay

De Fair Practice Code is in januari 2020 in het leven geroepen om een gezonde arbeidsmarkt in de culturele en creatieve sector te realiseren.

Met de gezamenlijk opgestelde fair practice code wil de culturele en creatieve sector de omstandigheden op de arbeidsmarkt verbeteren en een einde maken aan de structurele onderbetaling van mensen die werken in de cultuursector.

Wat doet BRAM?

BRAM onderhandelt over de juiste werkomstandigheden en betaling voor rondleiders, museumacteurs en museumdocenten.
We voorzien leden van (juridisch) advies waar nodig, schuiven aan bij onderhandelingen en adviseren ook musea bij vragen over het werken met rondleiders en museumdocenten.
We komen regelmatig samen, om van elkaar te leren, informatie uit te wisselen of onze expertise uit te breiden.

Hoe doen we dat?

We doen dit door aan te schuiven bij CAO onderhandelingen samen met de FNV (wist je dat onze functie nog helemaal niet is opgenomen in de Museum-CAO?).
Ook adviseren we musea over het werken met professionele rondleiders en museumdocenten. Op verzoek van leden gaan we in gesprek of onderhandeling bij musea en houden zicht op het naleven van de Fair Practice Code.

Onze jurist Benedikt van Gemert voorziet ons en onze leden van juridisch advies.
Het bestuur overlegt elke 6 weken, en elk half jaar is er een Algemene Ledenvergadering.
Daarnaast organiseren we uitjes en lezingen waarbij we van elkaar leren, onze expertise kunnen uitbreiden, en kunnen netwerken.

Share This