Anita Liemburg
Voorzitter

Mijn naam is Anita Liemburg en ik ben een van de initiatiefnemers geweest van BRAM. Ik werk in veel musea en overal is de problematiek waar museumdocenten/rondleiders mee te maken hebben nagenoeg vergelijkbaar. Ik zie het als een taak van BRAM om elkaar daarin te helpen en te ondersteunen. Het gaat me nog allemaal veel te langzaam, maar ik merk wel dat er (kleine) veranderingen komen. Niet alleen onze leden weten ons makkelijker te vinden, maar ook educatieve afdelingen van musea.

Ik heb nog een paar ambities voor BRAM: een eigen payrol en een keurmerk voor rondleiders.


Ricky Fox
Secretaris

Ik ben Ricky Fox en sinds begin 2018 bestuurslid van BRAM. Ik werk in verschillende musea, met name in Utrecht. Ons vak wordt steeds professioneler en daar wil ik graag aan bijdragen. Vandaar dat ik bestuurslid ben geworden van BRAM. BRAM is immers een belangrijke schakel tussen onze leden en de musea. Wat ik mooi vind om te zien is dat BRAM steeds meer bekendheid en leden krijgt, ook buiten de Randstad.

Mijn ambities voor BRAM zijn: echt helemaal landelijk gaan, dus met leden van Groningen tot Maastricht en BRAM als intermediair om uitwisseling van kennis en vaardigheden tot stand te brengen tussen onze leden maar ook met musea.


Bastiaan Steverink
Penningmeester

Mijn naam is Bastiaan Steverink en ik ben als rondleider werkzaam bij het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en Tropenmuseum. Als penningmeester houd ik mij bezig met alle financiële afwikkelingen van BRAM. Ik vind museumeducatie erg belangrijk en zet mij graag in voor de stem van de museumdocent, museumacteur en rondleider. Daarnaast denken wij ook graag mee met de musea en staan we in voor de belangenbehartiging van de beroepsgroep.


 

Roos Verkleij
Algemeen bestuurslid

Met veel plezier ben ik werkzaam als rondleider. Ik vind het een prachtig vak en draag als algemeen bestuurslid van BRAM graag mijn steentje bij aan het ondersteunen van de belangen van onze beroepsgroep.


Melanie Ciuraj
Algemeen bestuurslid

Mijn naam is Melanie en als algemeen bestuurslid kan ik mij alleen nog aansluiten bij wat wat de rest van het bestuur al heeft geschreven. Wij werken samen verder aan de professionalisering van ons vak.


Maartje Vos
Algemeen bestuurslid

Hoi! Mijn naam is Maartje Vos en ik ben algemeen bestuurslid van BRAM sinds maart 2020.
Ik ben werkzaam als rondleider en museumdocent in o.a Van Abbemuseum en Museum Helmond, en tentoonstellingsruimte De Cacaofabriek EXPO.
Daarnaast coördineer ik de museumdocentenpoule van freelance rondleiders die in Helmond werkzaam zijn.
Als bestuurslid van BRAM heb ik de ambitie om het zuiden van Nederland te bereiken en inspireren om zich aan te sluiten bij deze mooie vereniging.
Samen staan we sterk(er)!


Femke Goedhart
Algemeen bestuurslid

Ik ben Femke, en sinds maart 2020 Algemeen Bestuurslid van BRAM. Ik ben als museumdocent en rondleider werkzaam voor verschillende musea, waaronder Museum Boijmans Van Beuningen en De Lakenhal in Leiden. Ik wil me graag inzetten voor (het behouden van) de waardering voor ons vak en denk met jullie mee hoe we verder moeten in deze roerige tijden!