Maartje Vos-Swinkels

Maartje Vos-Swinkels

Voorzitter

Ik ben werkzaam als rondleider en museumdocent in o.a Van Abbemuseum , Museum Helmond, en tentoonstellingsruimte De Cacaofabriek EXPO.

Daarnaast coördineer ik de museumdocentenpoule van freelance rondleiders die in Helmond werkzaam zijn.

Als bestuurslid van BRAM heb ik de ambitie om het zuiden van Nederland te bereiken en inspireren om zich aan te sluiten bij deze mooie vereniging.

Samen staan we sterk(er)!

Femke Goedhart portretfoto

Femke Goedhart

Secretaris

Ik ben als museumdocent en rondleider werkzaam voor verschillende musea, waaronder Museum Boijmans Van Beuningen en De Lakenhal in Leiden.

Ik wil me graag inzetten voor (het behouden van) de waardering voor ons vak en denk met jullie mee hoe we verder moeten in deze roerige tijden!

Miranda Ophof portretfoto

Miranda Ophof

Algemeen bestuurslid

Ik ben Miranda Ophof en sinds maart 2022 algemeen bestuurslid van BRAM. Oorspronkelijk docent Nederlands, maar inmiddels al een jaar of zeven werkzaam als museumdocent en rondleider in diverse Rotterdamse musea.

Ik heb het afgelopen jaar ervaren wat BRAM allemaal doet en bereikt heeft: dat is behoorlijk wat, Wat ik heel fijn vind, is dat de musea ons óók als partner zien.

Ik hoop de komende jaren als bestuurslid bij te mogen dragen aan (nog) meer verbinding. Dat bedoel ik op allerlei vlak: verbinding tussen alle museumdocenten, zowel ZZP’ers als die in loondienst, tussen docenten én rondleiders. Ook de musea zelf kunnen daar een rol in spelen. We kunnen gewoon veel van elkaar leren!

Emillio Kertokarijo portretfoto

Emillio Kertokarijo

Penningmeester

Ik ben 45 jaar en vader van 3 geweldige kinderen, eigenaar van 3 prachtige honden. En planten-vader van op dit moment 43 planten (collectie nog steeds groeiend). Dus als iemand benieuwd zou zijn naar mijn hobby’s. Alle verzorging die bovenstaande nodig heeft valt onder mijn hobby’s. Van haren knippen/geschoren, kleren maken, sieraden smeden, medicinale kennis en de juiste aandacht en voeding valt in het pakket. En al mijn kennis over immaterieel cultureel erfgoed van de Indische diaspora zet ik nu ook in op zakelijk vlak. In mijn ogen heb ik nu van mijn hobby’s mijn werk gemaakt.

Waarom wilde ik graag penningmeester worden van BRAM?

Voordat ik museumdocent werd bij het Tropenmuseum, Scheepvaartmuseum en Van Loon museum in Amsterdam. was ik jurist en daarvoor verzekeringsspecialist WIA. Ook deze verworven kennis kan ik goed benutten voor BRAM. In dit geval draai ik het dus weer om. De eerder verworven competenties zet ik nu in om mijn werk wat ik ooit als hobby zag weer aan te vullen.

Wat is mijn doel voor BRAM?

Mijn hoofdtaak is zorgen dat het financiële deel overzichtelijk blijft. Maar mijn feitelijke doel is heel eerlijk het ledenbestand te laten groeien.
Groei is voor mij belangrijk om inzichtelijk te krijgen hoe groot wij eigenlijk met zijn allen zijn. Want wij zijn BRAM, toch? Mijn hoop is dat wij met z’n allen kunnen bijdragen aan meer zichtbaarheid voor ons beroep. Het belang van onze bijdrage aan de maatschappij en culturele kennis kunnen blijven benadrukken.
Ik vertrouw dan ook op het bestaande ledenbestand om het BRAM gevoel over te dragen.

Share This