Museumdocenten gezocht voor mensenrechtendialoog van Amnesty International.

Leerzaam en hiermee help je meteen  bij haar afstuderen.

Voor mijn afstudeeronderzoek onderzoek ik hoe de Mensenrechtendialoog van Amnesty International een geschikt middel zou kunnen zijn voor museumdocenten om onderwerpen als racisme, discriminatie en mensenrechten in relatie tot de museumcollectie bespreekbaar te maken (tijdens educatieve programma’s). 

Om dit te kunnen toetsen organiseer ik in samenwerking met Amnesty International een online Mensenrechtendialoog voor museumdocenten. Tijdens deze dialoog ga je onder begeleiding van professionele gespreksleiders van Amnesty International dieper in op de thema’s racisme en discriminatie. Daarbij is er ruimte en aandacht om ervaringen en ideeën met elkaar uit te wisselen en je te verdiepen in elkaars mening en beleving.

De dialoog zal online (via Teams) plaatsvinden en zal ongeveer 1 à 1,5 uur duren. Ook is er materiaal van Amnesty International beschikbaar dat we na afloop van de dialoog met u kunnen delen/ beschikbaar kunnen stellen. 

Bent u of kent u een museumdocent die wil deelnemen aan deze Mensenrechtendialoog? stuur dan een mail naar: simonegiebelen@outlook.com