• Filosofische gesprekken in Centraal Museum Utrecht

  Op 6 november 2019 gaf Sarai van de Boel in het Centraal Museum Utrecht de training ‘Filosoferen en kunst’. De aanwezige BRAM-leden, werkzaam in verschillende musea, zijn aan de slag gegaan met het stellen van filosofische vragen, en kwamen erachter dat dit nog niet zo simpel is. Na de theorie werd geoefend op zaal. Vragen als: ‘Bestaat onvoorwaardelijke liefde?’, ‘Wat is…

 • BRAM-dag in het Van Abbemuseum groot succes!

  Met twee geweldige rondleidingen was de BRAM-dag in het Van Abbemuseum op zondag 15 september een groot succes. Uit het hele land waren BRAM-leden aanwezig voor de multizintuiglijke rondleiding, de rondleiding door de tentoonstelling ‘Ooggetuigen van strijd’ en de gezellige borrel na afloop.   

 • Zonnige BRAM picknick zeer geslaagd

  De BRAM picknick op zaterdag 29 juni was een zonnig succes. Met een klein gezelschap werd genoten van een goed verzorgde picknick en boeiende rondleidingen door de prachtige Botanische tuinen in Utrecht.

 • BRAM Stopmotion

  Voorafgaand aan de ALV op 16 maart deden de aanwezige BRAM-leden onder leiding van Boris de Leeuwe een leuke stopmotion workshop. Met een schitterend resultaat:

 • Gezellige BRAM picknick op 29 juni!!

  wanneer: zaterdag 29 juni van 14:00 tot 17:00 waar: Botanische Tuinen in Utrecht (inloop en ontvangst in het entreegebouw van de Botanische Tuinen, Budapestlaan 17 in Utrecht) Meld je voor 3 juni aan: info@wijzijnbram.nl Gratis voor alle leden! Introducés zijn ook van harte welkom! (5 euro p.p.) Neem je museumkaart mee! Tot dan!!

 • Het Nieuwe Instituut zoekt rondleiders!

  Het Nieuwe Instituut zoekt rondleiders en heeft BRAM gevraagd deze vacature onder de leden te verspreiden: https://educatie.hetnieuweinstituut.nl/vacature-rondleiders?fbclid=IwAR3O3f0c0SapxjJfCignC5ECauriireYxeZFWJciGegpjDJKX0GHh9tSzrM

 • Interessant artikel

  Artikel uit The Guardian over een gewonnen rechtszaak van gidsen bij de National Gallery. https://www.theguardian.com/artanddesign/2019/mar/01/national-gallery-lecturers-win-right-to-be-recognised-as-workers

 • Nieuws over raamovereenkomst

  De pleinmusea hebben onlangs aangegeven dat zij de raamovereenkomst, opgesteld door BRAM en de Belastingdienst in mei 2018, niet kunnen gebruiken, o.a. ‘omdat de beschrijving over de gezagsverhouding niet overeenkomt met hoe de musea in de praktijk te werk gaan’. De pleinmusea hebben aangegeven dat zij de mening van BRAM (en niet aangesloten leden) wel degelijk van belang vinden en…

 • Succesvolle Bramdag

  Een grote opkomst, mooie rondleidingen, veel vragen over payrollconstructies en een gezellige borrel. We kijken vol trots terug op onze Bramdag in Den Haag. Ben je er de volgende keer (weer) bij? Geniet nog even na met deze mooie foto’s van Laura Wielders.

 • Veel animo Haagse Bram

  Onze Bramdag in Den Haag wordt door 50 leden en introducees bezocht! Iedereen die zich aangemeld heeft, heeft vandaag een mailtje ontvangen met de allerlaatste informatie. We hebben er erg veel zin en kijken er naar uit om jullie te ontmoeten op zaterdag 19 januari!