Vers bloed gezocht! Vacature voor bestuursleden

 

 

BRAM, de Beroepsvereniging voor rondleiders, (museum)acteurs en museumdocenten is op zoek naar:

Bestuursleden

Wat houdt bestuurslid zijn in?
Als bestuur van BRAM houden we actuele ontwikkelingen in de museumwereld in de gaten, en ondersteunen we onze leden met advies en overleg met opdrachtgevers. Wat jouw specifieke taken zullen zijn mag je in principe zelf bepalen. Het kan zijn het organiseren van bijeenkomsten of lezingen, contact onderhouden met de Creatieve Coalitie, de FNV, de Museumvereniging, of overleggen met musea en leden. Vind jij dat er dingen niet goed lopen in de museumwereld? Dit is je kans om er echt iets aan te doen!

Hoe veel tijd je aan de functie besteedt verschilt per periode, en kun je volledig aanpassen aan jouw eigen werkzaamheden. De functie van bestuurslid aanvaard je voor minstens 3, en maximaal 6 jaar.

Wat moet ik dan kunnen?
Je moet werkzaam zijn in een museum/ culturele organisatie als rondleider, museumacteur of museumdocent. Dat mag zeker ook parttime zijn, of af en toe. Het maakt niets uit of je in loondienst bent of zzp’er. Het is fijn als je bereid bent je te verdiepen in onze rechten en plichten en de ontwikkeling van het vak.

Wat biedt BRAM mij?
Bestuurslid van BRAM zijn is een vrijwilligersfunctie. BRAM is inmiddels uitgegroeid tot een vereniging die door musea en andere organisaties zeer serieus wordt genomen, zij stellen prijs op ons advies en winnen dit ook regelmatig in. We zijn een gezellig klein bestuur (3 leden, we willen er graag 5) we overleggen elke 7 weken, meestal via Zoom en organiseren daarnaast twee keer per jaar een ALV. Je legt contact met organisaties als de Creatieve Coalitie, de Museumvereniging, de FNV en directies van Musea. Ook leer je leden en musea vanuit het hele land kennen. Voor het onderhandelen namens leden bij musea, het geven van trainingen namens BRAM en het geven van lezingen is een vergoeding beschikbaar. Ook reiskosten worden vergoed. Daarnaast probeert het bestuur in ieder geval eens per jaar een gezellige borrel of etentje te hebben na een bestuursvergadering in real life.

Contact
Lijkt het je wat om ons te komen versterken, maar heb je nog vragen? Je mag altijd contact met ons opnemen via info@wijzijnbram.nl

Ook als je je kandidaat wil stellen kun je ons mailen op bovenstaand adres.

Recente reacties

Geen reacties om te tonen.
Share This